Tegn på graviditet ønskes!

Hvor mange gange har du stået med en graviditets test i hånden? Med håbet i hjertet, og med hårdt lukkede øjne, fordi du ikke turde kigge på svaret.

Frygt kører rundt i din mave og du kigger. Den viser………..

Ingen tegn på graviditet. Igen. Heller i denne cyklus.

Skuffelsen. Frustration og tusindevis af spørgsmål. Hvad gør jeg galt? Hvorfor bliver jeg ikke gravid? Har jeg lavet for meget, for lidt……. siden ægløsning? Burde jeg istedet have gjort…….?

Et sort hul indeni af sorg som knive, der dolker dit hjerte. Du sanser en følelse dybt i din krop af selvlede. Du stivner i tanker, der peger ad dig med kritik. Om alt det du er dårlig til som kvinde, og som kæreste. Om at du ikke er frugtbar. Og hvad er så meningen med livet?

Det du mærker er skam. Alle dine plagsomme fordømmelser og selvvurderinger drives frem af skamfølelsen. For når graviditet udebliver igen og igen river det op i alle de kræfter, der ligger i familiens struktur, din livshistorie og i samfundets pres og krav om, at fremtiden ligger i børnene. Og du skal bidrage med en uddannelse på rekordtid, så du kan få et job, komme på boligmarkedet, få en bil og blive gravid tidligt. Faktisk helst når du er under uddannelse. For du er jo mest fertil omkring de 22 år. Eller er du?

Fertilitetslæger er begyndt at sige at barnløshed nu er en folkesygdom. Jeg ved ikke om det en folkesygdom med toppen af isbjerget fyldt med kemikalier i emballage, drikkevand og fødevarer, hormoner og medicin i vores kroppe fra vi er børn, forurening fra biler og industrien, stråler fra satellitter og mobiler alle vegne, stimulanser og sukker i mad og drikkevarer?
Og det er KUN toppen af isbjerget, og har intet med alder at gøre. Men kroppen bliver træt,  syg og ufrugtbar af det – og ja, der kan alder spille en rolle i forhold til hvilke livs kræfter, der er tilstede til at håndterer det. Det er her mit forløb SUND FRUGTBAR 1:1 gør en forskel, for DU KAN stimulere og guide dine livs kræfter, og din sundhed i den frugtbare retning.

Kender du til:
• at overskride dine egne grænser
• træthed
• underlivs spændinger eller kramper
• tvivl om du nogensinde bliver gravid
• humørsvingninger og hormonkaos
• en hverdag hvor du det meste af tiden er ulykkelig
• at holde dig væk fra familie, venner og kollegaer
• selvlede, selvforagt, selvkritik, selvmedlidenhed

Det er normale følelsesmæssige reaktioner når tegn på graviditet udebliver. Men, for der er et men.
For som du sikkert har opdaget, så er det som kviksand. Det opsluger dig, og fikserer dig. Det er fordi skam knytter sig til din selvforståelse, rammer de dybeste sansninger i dig, og hvirvler alt med op, af det du har med fra dine barne- og ungdomsår. Gamle mønstre er på besøg, eller bliver forstærket. Din indre dialog  er fordømmende og fuld af foragt. Om du er værdig til at blive mor. Om du er okay som den kvinde, det menneske du er. Følelsen trænger dybt ind i din sjæl, om du er berettiget til at eksistere.

Og det er du. Du er helt okay som den du er. Gravid eller ej.

frugtbarhed og selvkærlighed

I den fysiske krop sker der det at skam rammer kroppens beredskab i nervesystemet, hormonsystemet og immunsystemet. Skaber stress og alertness der er lige så kraftfuld, som hvis du var syg af en dødelig sygdom. Det er problematisk for kroppens sundhed og udfordrer frugtbarhedens kraft.
Og det vil jeg så gerne invitere dig til at læse som en information, og gerne fri af skyld hvis du kan det.

For det er ikke din skyld at du skammer dig over ikke at blive gravid, og at det skaber stress indeni.

Det er en normal  følelsesmæssig reaktion på noget, som har en høj status i samfundet, og gennem verdenshistorien – og det er blandet sammen med dine egne indre drifter efter at skabe liv, og blive mor. Derfor bliver det så skamfuld og et tabu, når du ikke kan leve op til så kraftfulde indre og ydre forventninger.

Det er heller ikke sådan, at du kan beslutte dig for, om du føler skam eller ej. Den ankommer, og så er den der. Som en fysisk sansning du måske ikke engang har sprog til, at kunne beskrive. Sproget kommer af den adfærd der opstår i dig. Som når du i takt med at det spreder sig ud i dig begynder, at trække dig fra sociale sammenhænge, hvor du risikere at blive konfronteret med spørgsmålet; “Hvad så med jer, skal I ikke til at have børn?” eller du vil ikke afsløres i at du er ked af det, og ikke er frugtbar. Eller møder kvinder der er gravide, kvinder med barnevogne for så kommer tanken “hvorfor har hun fortjent at blive gravid, når nu jeg ikke bliver det? og hun da så dum?” – og du kan ikke holde dig selv ud over, at du tænker dårligt om andre. At du er misundelig og jaloux.

Ved du hvad? Det er helt okay.
Det sker for alle. Også dem som ikke forsøger at blive gravide. Bare om andre ting.

Sådan finder du en vej til graviditet

Når du er fanget i at føle dig forkert kan det være rigtig svært at mærke håb, og se at der faktisk er veje til at skabe frugtbarhed. For der er mange veje at gå, som på sigt kan give dig en graviditet ♥ – og jeg ved godt at du gerne vil være gravid i går, og helst bare vil have en hurtig vej til en hurtig løsning. Den har jeg ikke til dig, men jeg har en kærlig vej med lys, for jeg vil nemlig så gerne åbne din bevidsthed for alle de muligheder der er, for at skabe liv i dig og sund frugtbarhed. (uden løftede pegefingre, stramme diæter eller andet du kan få dårlig samvittighed over)

Jeg ønsker at ligge en hånd på din skulder så du stopper op, bare et øjeblik og trækker vejret – og løfter dit blik. Og det jeg gerne vil have at du ser er: SELVOMSORG

Fordi skam kan ikke overleve i lys. Og selvomsorg er lys og kærlighed til selvet. Til DIG.
Selvomsorg er at du giver sig selv tilladelse til at trække vejret, til at græde, til at le, til at være dig, til at elske, til at skrige og råbe, til at dele med andre, til at bruge tid på dig. Din egen tid hvor du gør noget som er dejligt for dig.

Fordi det bare er det aller vigtigste i processen med at blive gravid.

Svært at praktisere og sårbart. I begyndelsen ved du måske slet ikke hvad du skal gøre. Fordi det er så uvant at anerkende ,og være i en nærende indre dialog. Det er daglig træning. En hest du vil falde ned af og skal op på, igen og igen. Og det hele værd, at blive ved og ved med at træne dig selv i. For det vil give dig mere energi, håb og tillid til at det vil lykkes dig, at blive gravid.

Når du praktisere SELVOMSORG betyder det at du vil begynde, at forløse følelsen af skam om dig selv, og dine følelser. At du vil lære at bruge tid på at lytte indad, og have tillid til din indre hvisken fra dit hjerte. At du får håbet tilbage, og troen på at du er værdig til, at blive mor.

 selvomsorg når du ønsker tegn på graviditet3 metoder for selvomsorg der virker

Selvomsorg kan være mange forskellige ting, og det er individuelt hvad der virker fra kvinde til kvinde. Overskriften er: Vær god ved dig selv!

1. Supportgruppe af mennesker du holder af og/eller elsker, som kan støtte dig. Som har modet til at konfrontere dig med spørgsmål om hvordan du har det. Som kan vise dig forståelse for hvor svært det er at være dig fordi du ikke bliver gravid. Og som du vælger (uanset hvad) at vise og fortælle hvordan det er at være dig. Lav en klar fast aftale om hvordan de støtter dig bedst.

2. Gå fra selvkritisk til anerkendende indre dialog. Og hvordan gør du så lige det? Jeg siger ikke at det er nemt. For det er det ikke. Det er øvelse og øvelse i, at opdage de selvkritiske og fordømmende tanker, og så forsøge at skifte dem ud med opbyggende tanker. For en kritisk tanke, skal der 2 kærlige tanker til ♥

3. Hvad får din krop til at smile? Hvis du ikke kan mærke det, så prøv at huske tilbage på, hvad der tidligere fik den til at smile. Spørg andre om hvordan de gør. Prøv det af og se om der kommer smil i maven. Hvis ikke så prøv igen med noget andet. Træn dagligt kroppens smil.

Det der får min krop til at smile er at skrive, dans, mad, chokolade, film, duften af bøger, pilates, blå himmel, støvregn, hvid the, smil på gaden, mikse æteriske olier, natkirke i vor frue……

Jeg ønsker dig livskraft til din vej.
Kærligst Josephine

Mærker: , ,
Udgivet i Tips