Er du plaget af svamp i underlivet?

(Forstil dig at dit hus bliver invaderet af en masse fremmede du ikke kender, og som du ikke har inviteret.)

Forestil dig så at dit hus er dit underliv og de fremmede er svampe arter!!!!!

Jeg har mødt mange kvinder der siger den type sætninger til mig, når de forsøger at beskrive hvordan de har det, hvordan de føler det er i kroppen – og især underlivet når symptomerne får frit spil til at vise sit “sande fjæs”.

 

Symptomer på svamp i underlivet:

 • tørhed, rødme, irritation, kløe og svie i skeden
 • udflåd der ændrer sig i farve og lugt (fx du kan lugte dig selv hele tiden)
 • smerter og svie ved vandladning og sex
 • tyngde i underlivet
 • ægløsningssmerter
 • menstruationssmerter
 • blødningsforstyrrelser
 • tilbagevendende/hyppige blære eller underlivsinfektioner
 • træthed

Svamp kan producere en slags østrogen, som gør at kroppen tror at der er nok østrogen tilstede. Det hæmmer den naturlige produktion af østrogen, og viser sig hos nogen kvinder med blødningsforstyrrelser.

Alle symptomerne i en scala fra 1-10. Hvor 1 er lig med “jeg kan håndtere det” og 10 er lig med “jeg er desperat, på vej til at flyve ud af min krop og er ved at kløe mig til blods med en hårbørste”.

 

Hvad er svamp?

Som en naturlig del af din krops sundhed og immunforsvar lever gærceller og bakterier i symbiose med dig på hud, slimhinder og i tarmen. Der findes forskellige arter af gærceller og tarmbakterier som under den daglige naturlige proces er til stede i balance, og renses ud med afføringen.

Når symbiosen forstyrres kan gærcellerne skifte form, vokse vildt og danne svampehyfer, en slags tråde der hægter sig fast og beskadige tarmslimhinden og gør den gennemtrængelig – og breder sig med sporer udi kroppen. Svampehyferne kolonisere sig i alle kroppens slimhinder – tarm, mund, svælg, hals, næse, øjne, ører – og i underlivet. De danner en masse affald som optages af tarmen og via blodet belaster afgiftningsorganer og dermed hele kroppen.

Og så går det ellers slag i slag. For hvis din livstil stimulerer den til at gro, så formere svamp sig. Og det stopper kun hvis du stopper det.

→ Prøv en gang at gå hen til et spejl og ræk tunge. Tjek slimhindens overflade for hvide belægninger på tunge, gummer, kinder og svælg. Tjek om du er tør, har en brændt fornemmelse eller føler at slimhinden ligesom er foret med noget. Bare for at tjekke om den har formeret sig til din mundhule.

Hvis du har en tendens til at være tør i munden, irriteret og rød, og får gentagne blister så ved du nu hvorfor! Det kunne være et udtryk for at dit indre miljø ikke har det så godt.

 

svamp i underlivet

Hvorfor har jeg fået svamp i underlivet?

Der er mange forskellige årsager til at symbiosen forstyrres, og kommer ud af balance. Ofte skyldes det flere sammenfaldende ting som påvirker til dannelse af svamp – og oftest er det opstået over en periode hvor der har været de rette vækstbetingelser tilstede til at gærcellerne har koloniseret sig.

♥ Er du en af de kvinder som har din første oplevelse med svamp efter en antibiotika kur?
Det skyldes at alle de gavnlige bakterier som lever i harmoni med gærcellerne bliver dræbt på lige vilkår som de sygdomsfremkaldende bakterier du fik antibiotika imod.

♥ Er du en af de kvinder som oplever at svamp nærmest kom ’over night’?
at du pludselig en dag vågnede op med symptomer som f.eks. svie og kløe i skeden

Lad mig slå det fast med hammer og søm. En gang for alle. Det er ikke kommet over night! Det føles bare sådan.

For selvom at du oplever, at svamp pludselig er der, så har din krop over en længere periode mistet sine ressourcer til, at bibeholde symbiosen mellem bakterier og gærceller. Hvor de rette vækstbetingelser for gærcellerne til at formere og kolonisere sig har været til stede.

Hvad er de rette vækstbetingelser for gærcellerne?

Når gærceller får mulighed for at udvikle sig til svamp kræver det at omgivelser skaber et miljø som får dem til at omdanne sig og gro.

 • medicin – antibiotika, penicillin, sulfa, p-piller, predicolon, treo, panodiler, ipren, hormonspiral (og kobber spiral), sæddræbende creme
 • livsstil med for store mængder (synligt eller skjult) sukker, mættet fedt, kaffe, cola, cigaretter, alkohol, vand fra plastflasker
 • livsstil med for lidt fiber, hvile, egen tid/stille tid, selvomsorg, fordybelse, kreativitet, motion og bevægelse
 • svækket immunsystem af forskellige årsager – allergi, hormonelle sygdomme, andre sygdomme
 • vitamin og mineral mangler
 • menstruation, da blodet er basisk og forstyrrer slimhindens ph-værdi – især hvis du er en af de kvinder der altid har svamp efter menstruation
 • hormoneller forstyrrelse – PMS, kort eller lang cyklus
 • brug af kondomer, glidecreme
 • overdreven hygiejne og af brug intimsæbe
 • syntetiske trusser
 • spændinger i underlivet
 • for mange gøremål du ikke kan overkomme i privat liv og arbejdsliv
 • for meget uro og kaos i dagligt liv omkring økonomi, job, relationer……
 • grænseoverskridende adfærd fra andre eller mod dig selv – hvor vigtig er du?
 • overbevisninger og regler der ikke gavner dig
 • mønstre og måder du lever på hvor du ikke er fri til at være dig
 • manglende følelse af tryghed og tillid i livet

Som du kan se er der mange veje til at udvikle svamp. Beskrivelser fra kvinder kan fx være at “hver gang jeg er er i den hotte blonde trusser så får jeg svamp” eller “når jeg er i en periode hvor jeg har travl får jeg betaling ved kasse B med svamp”. Det skyldes jo ikke at trusser eller travlhed skaber svamp, men at det indre miljø er meget sårbart for påvirkninger der nærer til et udbrud af svamp. Bag det er der for det meste en dybere liggende årsag.

I følge statistikker har 3 ud af 4 kvinder på et eller andet tidspunkt i deres liv haft en svampeinfekion i underlivet, og dette skyldes den alt for udbredte anvendelse af antibiotika, p-piller, steroider, raffineret sukker og hvidt mel.

 

 

3 holistiske metoder til at kickstarte din krop til at bekæmpe svamp i underlivet

Du har brug for tålmodighed med det. Afhængig af hvor meget du er invaderet af svamp, hvor længe det har været der, hvornår du havde det første gang, hvor mange gange det har været i udbrud, hvordan du har det og andre livsfaktorer som præger dig i dit liv som det er lige nu.

1〉 Afspænding af underlivet

Du har brug for at skabe cirkulation og bevægelse i underlivet ved at hjælpe den til at afspænde musklerne. Det styrker de selvhelbredende kræfter, der skal hjælpe din krop med at komme svampen til livs.

Du skal bruge:
- tæppe eller yogamåtte
- en væg
- musik du slapper af til
- 5-15 min

Tænd for musikken. Lig tæppet eller yogamåtten med den smalleste side op ad væggen. Lig dig godt til rette på tæppet/måtten med din bagdel helt op til væggen, med dine ben hvilende op ad væggen. Tag dybe ind og udåndinger og lad dine ben langsomt glide ud til siderne, så langt som de kan komme hvor det føles behageligt. Du vil måske opleve undervejs at benene slipper ad sig selv i takt med at du afspændes.

Luk dine øjne. Slip tanker, slip dagen og guide din krop kærligt til, at hvile tungt på tæppet. Den skal ingenting. Kun nyde og slappe af i stillingen.

2〉 Styrk miljøet i underlivet

Svamp er en snylter og den vil gøre alt for at overleve – og den kan vise sig med sine værste sider fysisk, mentalt og følelsesmæssigt når du begynder at sulte den ud af dit underliv, ud af din krop. Du kan imødekomme gener ved at styrke slimhindernes miljø i underlivet.

1 Gyno-LACT fra Vitabalans eller 1 Vivag fra Axellus
-i skeden ved sengetid i 7 dage. Den skal indføres så dybt du kan. OBS! KUN 7 DAGE

1 fed hvidløg i skeden eller anus ved sengetid hver 2 eller 3 dag.
- (først efter 7 dage med Gyno-LACT eller Vivag)
Sæt tandtråd igennem hvidløget (med en synål), så den er nem at få ud om morgen.

3〉 Kig på din livsstil med smilende øjne

Den del af din livstil som ikke gavner dig. Der hvor du har vaner og mønstre som gør dig træt, sukker sulten, usikker eller bange. Men uden at skælde dig selv ud over det.

Brug punkterne under ‘vækstbetingelser for gærceller’ som inspiration til at opdage hvor det kunne være fint for dig, at begynde at ændre noget i din livsstil som er med til, at skabe eller nære svamp i underlivet.

Begynd med det som virker nemmest for dig, der hvor du kan opnå succes og ressourcer til din krop uden de vildeste anstrengelser. Uden at blive drevet ud i kuller eller desperation. Start der hvor det giver mening for dig. Det som er helt afgørende for at du får et godt resultat, og kommer svamp til livs er at du er smilende og imødekommende overfor dig selv.

God fornøjelse med at bekæmpe svamp i underlivet.

Det er i processen guldet er.
Kærligst Josephine

Se mit onlineforløb Svamp i underlivet – sådan kommer du den til livs for evigt om det er noget for dig! Det er helt anonymt at deltage!

Ønsker du at være frugtbar før du bliver gravid? Besøg BLIV FRUGTBAR 1:1 og læs om hvordan du kan blive det.

Mærker: , , , , ,
Udgivet i Tips