Om Josephine Larsen

- holistisk sundhed og naturlig fertilitet

TAK for at du kigger forbi denne side. Det er jeg glad for.

Josephine Larsen

Jeg hedder Josephine Larsen, og de store overskrifter for hvad jeg er fordybet i, og interessere mig for er: (og du kan bare springe ned til næste afsnit hvis du bliver forpustet, hvor det handler om dig  …)

Økologi, celler, bevidsthed, urter, superfood, bevægelse, terapi, ressourcer, energi, livskraft, frugtbarhed, familie, venskaber, kreativitet, bæredygtighed, sundhed, kærlighed, visioner, bryde mønstre, forløsning, frihed, tanker, natur medicin, skam, viden, tryghed, angst, hormoner, moderskab, kroppens sprog, naturens kræfter, børn, kvinder, mænd, rejser, frivilligt socialt arbejde, bøger, skabelse, fællesskab, spiritualitet, selvomsorg, samtaler, visdom, lytte, helhed, mad, dans, business …….

Interesser der giver mening i mig, og som er kommet af livets gang. Da jeg var 9 år sagde jeg til min mor; “Nu er jeg vegetar” – og hun svarede, “Okay”.  Det var mit første eget valg omkring mig selv og sundhed. Og det blev en af de der beslutninger som giver noget helt særligt. En slags livs gave som har lært mig så meget om mennesker og om mig selv. En beslutning jeg har måtte argumentere for, kæmpe for og ISÆR forholde mig til, hvad det satte gang i af følelser og holdninger hos andre. Et valg jeg i mange år ikke kunne fortælle sandheden om. For jeg skammede mig over den. Følte mig så forkert.

Da jeg var næsten 5 år gammel tog min far sit liv. En aften kort forinden havde han fortalt mig, imens vi så på stjernerne, at han skulle op på månen at bo. I årene der fulgte lærte jeg at trøste mig med mad for at lukke ned for den der ubehagelige fornemmelse i maven og kroppen. Som jeg ikke forstod. Men som jeg nu ved var sorg, ensomhed, skam og det ubegribelige i at have en far på månen. Så da jeg besluttede mig for at blive vegetar var det fordi jeg troede på, at det kunne hjælpe mig fri af det ubehagelige. Gøre mig glad. Give mig lyst. Og det kunne jeg ligesom ikke fortælle de mennesker jeg mødte som fandt det mærkeligt, at jeg var vegetar.

Så jeg ved godt hvordan du har det når du er ude i sociale sammenhænge. Infertilitet er forbundet med skam, og den bliver et mørk skygge inden i dig, som er så svær at tale om. Og nu hvor du måske er begyndt at spise på en ny måde, siger nej tak til det søde og alkohol – og bliver konfronteret med hvorfor. Måske endda med et “Er du gravid? eller forsøger du på at blive gravid?”  Og du mærker den der ubehagelige fornemmelse af skam over at du ikke er gravid endnu, og de indre spørgsmål og tvivl, som forfølger dig om hvorfor du ikke bliver gravid. Så du forsøger at skjule det med et eller andet i situationen, fordi det føles alt for privat at dele med andre.

En del af livs gaven ved at vælge at blive vegetar, er at sundhed, glæde og lyst ikke kun handler om hvad jeg spiser. Det er vigtigt, ingen tvivl om det. Men der er også hvad jeg føler og tænker om mig selv. Og de valg jeg træffer udfra det. Hvad jeg kæmper for. Hvad jeg siger ja eller nej til. Hvad jeg påvirkes af og hvordan.
Men der skulle gå en del år før jeg virkelig forstod det.

For, Josephine Larsen :) skulle lige noget andet først. Jeg skulle lære og erfare…

  • Pubertet og mødet med hormoner. Som fascinerede mig og stadig gør, om hvordan de kan styre mine følelser, mine tanker, mine handlinger og kroppens struktur. Vel at mærke medmindre jeg nærer dem med de rette ressourcer.
  • Rejser til fjerne verdendele hvor jeg gennem flere år levede et nomade liv. Mødte og boede med mennesker fra alle (sinde)lag og leveforhold. Derude opdagede jeg hvordan vi alle søger det samme – kærlighed, tryghed og at være en del af fællesskabet. At det hænger sammen, og hvordan vi dybest set alle er forbundne.
  • Hjemme igen med en stærk kraft til at ville forandre og gøre en forskel i verden. Som forsat lever i mig. Og et dybt ønske om at leve frit fra mit sårbare hjerte. Det hjælper månen mig til. For en af de gaver min far har givet mig er kontakten til månen. Igennem alle årene har jeg talt med månen og søgt dens hjælp. Den er min guidance til min indre visdom og intuitive kraft.
  • Det er blevet til mange uddannelser og kurser for at kunne arbejde holistisk med sundhed.  Og fertilitet, som kom med ønsket om selv at blive gravid. I min søgen opdagede jeg infertilitet, og hvor mange kvinder og mænd som kæmper for at blive gravid. Det chokerede mig. Fik mit hjerte til at bløde over den manglende viden om metoder til sundhed, som kan hjælpe til frugtbarhed. At det ikke handlede om at skabe sundhed i kvinder og mænd først, før en graviditet. Du kan læse om nogle af uddannelserne her

Sundhed og fertilitet fordi

Mit hjerte banker for børn, fødte som ufødte. For dem jeg ønsker at gøre en forskel. For dem jeg kæmper for sunde forældre, kærlighed og en bæredygtig verden.

I 2000 begyndte mit professionelle virke med holistisk sundhed og naturlig fertilitet. Samme år som jeg fødte min datter, og når hun sov skabte jeg fundamentet for min business. I Nansensgade 47, stth og som i 2011 blev udvidet med lokalerne nedenunder til kurser, foredrag og workshop.

Tak fordi du forsat læser med. Det er jeg virkelig glad for.

For det handler om dig, og dit ønske om at blive gravid. Din længsel efter at få et barn du kan nære med kærlighed og omsorg. Give liv til. Om hvor svært det er for dig, og den utålmodige venten. Måned efter måned uden tegn på  graviditet. Tankerne, hvor du stiller spørgsmålstegn ved dit værd som kvinde og menneske. Om hvorfor det er dig det sker for, og ikke nogen andre. Om hvordan misundelsen gnaver i dig hver gang du møder en barnevogn. For ikke at tale om alle de veninder du er stoppet med at se, fordi de er gravide. Om din sorg, skam og frygt.

Og det handler om din sundhed, og hvordan den er er en konstant dynamisk proces mellem din krop, dit sind og din sjæl. Og hvorfor det er så vigtigt at du tager hånd om hele DIG, og fra dit hjerte hjælper DIG til at blive fertil. Til at være sund frugtbar og blive gravid.

Tror du på at det hele hænger sammen? At dine følelser påvirker din krops velvære? At dine tanker påvirker dine følelser? At din krops historie påvirker din fertilitet? At der er en signatur i dig om hvordan du har levet, og dine forfædre? Og at det har en betydning for dit kommende barns sundhed?

Det tror jeg på.

Og gennem årene har jeg oplevet kvinder følelsesmæssige slidte efter hormonbehandlinger, frusterede, angste, kede af det. I en træt krop, ingen energi, hormoner uden harmoni, stimulanser, kemi og mad uden næring. Kvinder med et underliv uden kraft fra spændinger, sygdomme og grænser der overskrides igen og igen. Af andre eller sig selv. Kvinder der har travlt og et liv uden pauser. Uden menstruation, dårlig æg kvalitet, uforklarlig barnløshed. Kvinder som lever et sundt liv, og alligevel ikke bliver gravid. Kvinder……

Og igennem de samme år har jeg erfaret og været vidne til mange skønne kvinder finde frem til frugtbarhed, sundhed, håb, sårbarhed og drømme.

Hver gang møder jeg kvinder med åbent hjerte og nærvær.  Lytter til historien bag, finder de røde tråde, og vedholdende vikler vi dem ud, sammen skridt for skridt. Giver rum til humor og intuitiv kraft. Rum til krop, tanker og følelser. At det er en proces, og i den er der guld at finde. Uanset hvad det frugtbare liv er.

Og sådan møder jeg dig.

Når jeg spørger kvinder om, “hvis jeg havde en tryllestav, hvad ville du så gerne at jeg kunne gøre for dig?” er svaret oftest, “Et barn. Jeg ville at du kunne give mig et barn.”

Det kan jeg desværre ikke.
Jeg kan heller ikke garantere dig at du bliver gravid.
Jeg ville ønske at jeg kunne.

Men jeg kan åbne en verden af viden, inspiration og holistiske metoder for dig. Dele det med dig. Give dig et fundament til at vitalisere din sundhed.  Indsigter til at forstå din krop og hvorfor den har udviklet sig til der hvor den er nu. Redskaber til hvordan du kan arbejde med din krop, dine tanker, dine følelser og din indre visdom, og bringe dig hjem til din kerne af livskraft og frugtbarhed. Naturligt og omsorgsfuldt.

Det vil jeg forsøge at udfolde for dig med guides og artikler under menuen Tips. Så godt jeg kan. Det er nyt for mig at skrive offentligt. Et langsomt tilløb gennem flere år. Jeg eksperimentere, og prøver at finde formen. Noget bliver godt, andet ikke. At skrive er for mig sårbart blandet med en anelse frygt. Der møder en gammel længsel fra jeg var barn. At kunne udtrykke mig. Skrive. For mig er det en vej til min sundhed og frugtbarhed.

Sammen skaber vi liv. Følges ad og giver sundhed nøglen til en bæredygtig fremtid hvor du, jeg, alle kan leve frit i balance, udfolde visioner, kreativitet og kærlighed.

Er det ikke det du ønsker at give videre til dit barn?

Jeg tilbyder SUND FRUGTBAR 1:1 sessioner hvor du igennem 6 faser guides ind i helheden omkring dine hormonkirtler, og lærer du hvordan du nærer dig til harmoniske hormoner, holistisk sundhed  og frugtbarhed. Den røde tråd er at skabe balance i dit hormonsystem, opbygge livskraft i dine celler, opdyrke samarbejdet mellem din krop og dit hoved, skabe en praksis med selvomsorg, lave en fertilitetsdetox og booste dit underliv. Et individuel forløb over et ½ år, der skræddersyes til dig udfra dit liv og din historie. Det giver dig mulighed for at stå stærk som en HEL kvinde – sund og fuld at livskraft i en krop du vil elske at blive gravid i.

Af hjertet ♥ TAK for at du læste med hele vejen. Det er jeg glad for. Meget glad for.

Kærligst Josephine

PS. Sidder du lige nu med et spørgsmål, så skriv en mail til mig. Og jeg skriver tilbage til dig hurtigst muligt. Skriv til mail@josephinelarsen.dk