Har du ægløsning?

Manglende ægløsning er en af de årsager jeg møder hos kvinder, der ikke kan blive gravide. Kvinder som ofte er blevet undersøgt på kryds og tværs, og hvor alt viser at det er, som det skal være. Ja, altså på nær ingen ægløsning.
Og så er alt jo ikke som det skal være, for dig i den fertile alder og din livskraft.

Er din krop for “doven” til ægløsning?

Kender du det hvor du måned efter måned ser efter tegn, lytter og mærker efter i kroppen? Søger efter det lille stik af smerte i underlivet, ægløsnings sekret (cervikal sekret), bumser på hagen eller drømmer om en dag med humørsvingninger?
Hvis bare det betød at din cyklus var i gang og regelmæssig.

Når menstruationen udebliver og det ikke skyldes graviditet ved jeg at du bliver bekymret, og ked af det. Test kan ikke give dig et svar, og du bliver utryg over hvad det kan betyde. Om det betyder et liv uden børn.

Har du tænkt over om DU har svaret? bare uden at være klar over det. Endnu.

For måske er du kommet til kun at sætte fokus på dit underliv, den manglende ægløsning og er mega sur på din krop. Føler at den er en stor gigantisk modstander i dit liv, og du skælder den ud. I et sprog du ville miste venner på, hvis du talte sådan til dem.

Og måske har livet formet sig i en retning, som ikke er til gavn for din krop og dig. Som ikke er i overensstemmelse med med hvem du er og hvad der nærer dig. Til livskraft, ægløsning, tillid og tryghed.

Det handler om hele dig

Alle dine hormonkirtler påvirkes af din livsstil, dine følelser og tanker, og er involveret i at din cyklus.

ægløsningHypothalamus.
Hypofyse.
Pinealkirtel.
Skjoldbruskkirtel.
Biskjoldbruskkirtel.
Bugspytkirtel.
Binyrer.
Kønskirtlerne.

Alle er lige vigtige for din balance, og er en del af det at skabe liv i dig. Deres indbyrdes samarbejde er som et smukt skrøbeligt spindelvæv, og hvis der sker en ubalance eller skade et sted i vævet, påvirker det hele dit hormonsystem. Og andre systemer i din krop.

For de fleste giver det mening at alt hænger sammen, og påvirker hinanden. Samtidig med at det også er meget overvældende, at det er det, det gør. Men i virkeligheden giver det dig kørekortet. Til din krop. Til dit liv. Og mange veje til hvordan du støtter og nærer dig selv, og dermed helheden i dig.

Hvordan lever DU dit LIV? 

Har du høje krav til dig selv om hvad du skal og burde gøre? Tanke spin i alle retninger? Går du og holder på dig selv, skjuler hvem du er og hvad du drømmer om? Frygter du hverdagen eller livet gang? Spiser du mad? Holder du pauser? Laver du noget du synes er sjovt?

Hvilke signaler viser DIN krop DIG i din hverdag? 

Træthed, udmattelse, energitab?
Blodsukkerudsving? Intolerancer, spændinger, fordøjelsesbesvær, oppustethed eller vægtsvingninger?
Uren hud, søvnløshed, uro eller kramper?

Eller bare noget fuldstændig andet?

Hold en pause, og lyt til dit liv og hvad det gør ved dig.

Fra ingen ægløsning til ægløsning

Det var det Eva begyndte at gøre efter 2 år uden menstruation. Hun følte hun sad inde i en osteklokke, og klarede sig igennem dagen på kaffe, 3 gode solide måltider og slik. Og en stram plan med få pauser. For der var meget hun gerne ville i sin hverdag – og rigtigt meget hun synes hun burde. Uden egentligt at vide hvorfor. Sådan var det bare.

Eva ønskede at blive gravid. Og var ulykkelig over udsigterne. Ingen menstruation, kæreste med meget lav sædkvalitet og en kommende IVF/ICSI fertilitetsbehandling. Som hun ikke kunne overskue konsekvenserne af, sådan som hun havde det. Frustreret og utryg over hvorfor hun ikke havde haft menstruation siden p-pille stop, og at alle undersøgelser viste at hun var okay, for hvad skulle hun så stille op.

Når Eva lyttede til sit liv, og til de svar hun fik, havde hun brug for at slappe af, og snakke om hverdagslivet. Det, som der er i det små, og står i kø for at blive sat fri, inden det gror. For det spændte i kæberne, og i underlivet. Der havde hun brug for at blive afspændt med krops energi øvelser, udstræk og fertilitetmassage. Og så havde hun brug for, at gøre op med alt det, hun synes hun burde, og istedet øve sig på at gå efter sin lyst. Det gør hun stadig.

Osteklokken slap sit tag efter et par mdr. hvor hun supplererede sine 3 solide måltider med nærende snack, istedet for kaffe og slik.  Og en lille portion aftensgrød så hun kunne vågne op om morgenen med et stabilt blodsukker. Der blev igangsat først en detox af p-piller, og tidligere blærebetændelse og siden næring til hele hormonsystemet med urter og essentielle fedtsyrer. Langsomt har det genvundet sin energi og er begyndt at vågne. Først med pletblødning, så let blødning kortvarig – og i skrivende stund har der været 2 cyklusser i træk med menstruation.

ægløsning

Eva er ikke i mål endnu. Hun har forsat brug for at øve sig med det, som nærer hende til en cyklus i balance. De gamle strategier har mange ansigter, og nogen gange kan det bare være så svært for hende, at sætte sig selv og sine behov først.

Som det er nu, venter en IVF/ICSI fertilitetsbehandling forude. Det er endnu ikke lykkes for Eva’s kæreste, at øge sædkvaliteten til at en graviditet kan komme naturligt. Selvom han knokler på med det, han kan. De håber stadig ♥. De næste skridt for Eva vil blive, at gå dybere ind i helheden i hende, og livet. Til at være sund frugtbar, modne æg med saft og kraft, –  og give det et hus med næring og bevidsthed, imens det udvikler sig til en baby.

Kærligst Josephine

NB! Jeg har fået tilladelse til at dele Eva’s rejse her på siden.

 

Mærker: , ,
Udgivet i Tips
En kommentar til “Har du ægløsning?
1 Pings/Trackbacks for "Har du ægløsning?"
  1. […] Læs med ‘Har du ægløsning?’ […]