Frugtbarhed

- evnen til at kunne blive gravid.

Som kvinde er du født med dine æg, cirka 400.000 umodne æg, smukt opbevaret i dine æggestokke. Der ligger de stadig – og siden din pubertet har du modnet og løsnet æg. Måned efter måned. Hvis altså alt går som det er ‘MEANT TO BE’  i din krop.

Frugtbarhed, din evne til at kunne skabe liv, og give liv videre til et barn er en naturlig kraft på lige fod med alt andet i kroppen. En fødsels gave DU, og alle vi andre har fået til at kunne fortsætte evolutionen. Liv på moder jord. En iboende kraft der er store forventinger til, og med rette. For hvorfor ikke når nu det er en af de helt store grunde til at vi er her i verden?

Det betyder bare IKKE at du er frugtbar. Ikke så kompleks som verden er af i dag. Med kemi, hormonforstyrrende stoffer, binyretræthed, æg uden kraft, hormon ubalancer, sygdomme, følelser, tanker, stress, spændinger, mad uden næring…….

Desværre, desværre, desværre.

frugtbarhed

Det betyder at du har potientialet eller evnen til at være frugtbar. For ligesom jordens muld er afhængig af om der er næring, sundhed og de rette faktorer tilstede, som skaber vækst og liv. Jordens frugtbarhed. På samme måde er din frugtbarhed afhængig af hvordan du har det, om du er sund, har adgang til næring, er fri af symptomer og sygdomme. Hvordan du har levet dit liv indtil nu, for de æg har været i dig, altid. Om du har behandlet dig selv med omsorg, om andre har. Om du har haft sygdomme i underliv eller blære, brugt p-piller, haft regelmæssig menstruation eller ej. Blot for at give dig et billede af hvor mange forskellige faktorer der kan påvirke den naturlige fertilitet.

Ingen kvindes konstitution, historie og sundhed er ens. Du er påvirket af af det liv du har levet kropsligt, følelsesmæssigt, sjæleligt og sammen med livet i nuet, har det indflydelse på de ressourcer, der er tilstede i potientialet ‘at skabe liv’. Det betyder at din vej til frugtbarhed, og skabelse af liv ikke er en færdigpakket ‘GØR SÅDAN HER’ og VUPTI, så er du frugtbar. Fertil. Gravid.

Sådan skaber du frugtbarhed

Du har brug for at finde ind til kernen af dig selv, og dine ressourcer i din krop, følelser, tanker, handlinger og sjæl . Møde hele dig, og forstå sammenhængen mellem din krop, dit sind og din sjæl. For så forstår du hvorfor du ikke er frugtbar. Fertil. Gravid. Endnu.

Som det er lige nu.

For når du kan se helheden, kan du se muligheder for at forandre. Mærke håb. Gribe dig selv og skabe din sundhed. Skabe liv i dig. Bruge de redskaber og metoder der kan igangsætte energi, flow, forandring, sundhed og opbygge ressourcer i dig til at manifestere liv. Blive frugtbar. Fertil. Gravid.

Giver det mening for dig?

At det betyder noget for din sundhed og frugtbarhed hvordan du vælger at leve? At du er født med en konstitution påvirket af dine forældres sundhed? At dit kommende barn vil være påvirket af din? Og ikke kun imens den dannes i din livmoder, men også hvordan din sundhed er i det øjeblik du bliver gravid?

Når du læser dette,  er det sandsynligvis fordi, du er udfordret i din fertilitet. Eller nogen af dine nærmeste er. Og du søger efter løsninger, og svar der kan hjælpe dig til at til at blive gravid. Måske har du været igennem et eller flere fertilitets forløb med hormonbehandling og er træt, ked af det og sårbar. Fanget i at være patient, og ønsker at handle, at gøre noget nyt.

Det kan også være du læser med fordi du bare gerne vil være sund frugtbar før en graviditet. Og ikke har oplevet udfordringer med din fertilitet.

Uanset hvorfor du læser med, så hjertelig velkommen, og tusinde tak for at du er her ♥

• Hvis du har lyst til at læse om at blive sund frugtbar kan du klikke her

• Søger du efter viden og tips kan du læse om det her