Adenomyose

Kære Josephine

Jeg er en kvinde på 35 år, som meget gerne vil være gravid. Jeg har et ønskebarn på 5 år, og ønsker inderligt at få endnu et ønskebarn. Jeg har dog den udfordring at jeg har en kronisk sygdom der kaldes adenomyose. Den er måske årsagen til at jeg har svært ved at blive gravid igen.
Jeg vil høre dig om du kan anbefale nogle øvelser, en speciel form for ernæring eller lign. som kan forbedre eller mindske symptomerne ved adenomyose.

De venligste hilsner, Ulrika

Adenomyose er livmoderslimhinde i livmoderens glatte muskulatur, og medfører for nogen kvinder stærke smerter ved menstruation og infertilitet.

Det ligger tæt op ad endometriose som er livmoderslimhinde i bughulen mellem livmoder og tarm, og omkring æggestokke. Det kan også forkomme andre steder. Det medfører for nogen kvinder stærke smerter ved ægløsning, menstruation, samleje, afføring og infertilitet.

Derudover fortæller nogle kvinder med enten diagnosen adenomyose eller endometriose også om symptomer med uregelmæssig menstruations cyklus, kraftige menstruationer, oppustethed, træthed, udmattelse, og humørsvingninger.

Har du brug for at vide mere om det http://www.endometriosisassn.org/

Kære Ulrika

Tusinde tak for dine spørgsmål som jeg vil forsøge at besvare på bedste vis.

Smerter har det med at få os til at spænde op og forkrampe – og en af de bedste metoder til at løsne stagnation i underlivet er ved bevægelse der skaber liv. DANS. Dans så det får fat i livsstrømmen indtil din krop. Det kan være de 5 rytmer, nia eller mavedans. Hvad der nu tiltaler dig mest. Alternativt kan du lave en øvelse hjemme hvor du blidt vugger dit underliv fra side til side. Stå med let spredte ben og  bløde knæ. Sæt roligt meditativ musik til så din krop har en rytme at følge. ♥

Du er meget velkommen til at deltage på skab liv circle, hvor vi blandt andet laver krops øvelser til underlivet som du kunne have glæde af at lære. Læs om skab liv circle her.

Hvis du har faciliteterne til det og lysten kan du lave vekselsæde bade, som fremmer cirkulation til underlivsorganerne. Det har en positiv virkning for kvinder med endometriose, så måske har det også det for adenomyose.   Læs her hvordan

Årsagen bag er altid interessant at søge efter, fordi den kan give svaret til hvordan kroppen kan finde tilbage til dets oprindelige kraft. For nogen kvinder ved jeg at adenomyose og andre underlivs problematikker går igen igennem generationer, andre får det efter en graviditet/fødsel eller at livskraften i underlivet er blevet hæmmet. Har du en fornemmelse for hvad der ligger bag hos dig?

Osteopati eller rolfing massage er begge metoder til at du kan arbejde med at skabe flow i underlivet, og øge din krops evne til at selvhelbrede de årsager i kroppen, som kan ligge bag udviklingen af adenomyose.

Du kan du med fordel forsøge at undgå transfedtsyrer og mættet fedt, da det aktivere inflammation i livmodervævet og kan være en del af årsagerne bag smerterne. Brug de livsvigtige fedtsyrer fra avocado, oliven, mandler, nødder, hørfrøolie og fiskeolie. Alle olier fra gode kilder af  kvalitet. Prøv en periode af et ½ år med en glutenfri kost for at undersøge om det gør en forskel for dig. Brug masser af gurkemeje og ingefær i din madlavning, og køb det som tilskud i din helsekostbutik.

Jeg er i gang med at optage en video om massage af undelivet der hæmmer inflammation, øger ilt og blod cirkulation i underlivet. Det vil du kunne drage god nytte af,  og lige så snart den bliver udgivet sender jeg dig en mail med link til den.

Med ønsket om sundhed og frugtbarhed til dig.
Josephine

 

Mærker:
Udgivet i Brevkasse